Ulla och Sture Nordgren hälsar er välkomna till Stärkerstorp!

Stärkerstorp som ligger vid sjön Övre Vekmangeln norr om Norrköping i Kolmården är ett torp som varit bebott permanent från 1600-talet till en bit in på 1960-talet. Nuvarande huvudbyggnaden (synlig i bilden till höger) är från 1914. Torpet brukades som ett mindre jord- och skogsbruk. 

Sedan 1998 är Stärkestorp familjen Nordgren/Wings sommarbostad.

Förutom huvudbyggnaden finns det ett större uthus, ett tvåsitsigt utedass och en jordkällare (med mysiga spindlar!). Uthusets övervåning användes tidigare som sädesmagasin men där huserar numera Kerstin och Fredrik tillsammans med katterna Isak, Asta och Siri. Nedervåningen brukar numera användas som familjens festlokal och här har det bland annat hållits ett antal kräftskivor med dryga 20 sittande gäster.

Husets standard håller sig till originalskick förutom att el har dragits in. Närmaste vattentoalett är på macken i Åby och Utomhusbelysning kan man se sig i månen efter. Dock erbjuder sjön goda badmöjligheter och ofta bra temperatur. Skulle det kännas mörkt att gå ut på hemlighuset mitt i natten går det bra att ta med sig någon kompis eftersom det är tvåsitsigt. Har man tur får man lyse efter vägen tack vare lysmaskarna. Det finns inte heller någon centralvärme utdragen så känner man sig frusen får man gärna ta med sig en tröja eller två.

Sjön Övre Vekmangeln hänger i hop ett sjösystem med Nedre Vekmangeln och Svängbågen. Här går det bra att ro och segla. Roddbåt, jolle och kanot finns tillgängliga för de friluftsintresserade.